Plynové grily

O produktu:


Plynové grily jsou vhodné i pro začátečníky. Velkou výhodou je jich rychle rozehřátí. Regulace teploty je velice snadná pomocí otočení kolečka. Tyto grily jsou těžší a mnohem větší kvůli láhvi s propan-butanem. Plynové grily jsou vhodné i z toho důvodu, že oproti klasickému způsobu grilování nad uhlím, zde odpadá složité zapalování uhlíků. Vítězí snadná regulace a bleskově rychlé dosažení provozní teploty. Nemusíte si dělat ani starosti s obtěžujícím kouřem a nežádoucím ohněm.Navíc se nemusíte bát, že se maso na rozpálených uhlících vysuší.

Dělení:


Plynové grily se obvykle dělí na RBS a Lávové kameny.

  • RBS
    Plynové grily RBS neboli Radiant Burner System používají specifickou technologii, při které jsou dva plynové keramické hořáky umístěny po bocích grilovací vany. Systém je navržený tak, aby se odkapávající tuk nedostal do kontaktu s hořáky. Místo toho odtéká do lapače tuků. Zabrání se tak nepříjemnému kouři, vyšlehávání nežádoucích plamenů a vzniku nebezpečných škodlivin, vznikajících právě přepalováním a hořením tuků.
  • Lávové kameny
    Plynové grily používají, které používají lávové kameny. Lávový kámen je přírodní materiál. Pochází z dnes již vyhaslých sopek.Jeho největší výhodou je fakt, že velice rychle absorbuje teplo. Kameny jsou umístěné v grilu na spodním palivovém roštu nad plynovým hořákem.Díky tomu jsou zahřívány na vysokou teplotu a vznikne žár, který vyzařuje na griládu umístěnou na horním grilovacím roštu.Lávové kameny neshoří, a proto se mohou používat opakovaně.Též je můžete zaměnit za keramické brikety.

Původ:


V počátcích vývoje používaly plynové grily koncepci umělých, tedy kamenných nebo keramických uhlíků, které zakrývaly plynové hořáky. Nejen že se tím dosáhlo rovnoměrné distribuce tepla a patřičného sálání, ale zároveň vznikla i plocha, kde se pekla a odpařovala šťáva z masa společně s rozpuštěným tukem. Není těžké si představit, že maso, které se v uzavřeném grilu takto koupe v páře vzniklé z jeho vlastní šťávy, bude ve finále mnohem chutnější. Dým z odpařené šťávy je světlý a pokud nedochází k jejímu hoření na uhlících, je samozřejmě i mnohem zdravější.

Zajímavosti:


Oblíbenost grilování celosvětově roste. Z České republiky se dokonce stala v tomto ohledu velmoc.Zejména plynové grily zaznamenávají rostoucí popularitu.Potvrzují to i
internetový prodejci.

i

Vedle bazénové velmoci se stáváme i velmocí grilovací

Prodeje grilů rostou stále, a to ve vyšších desítkách procent. Kupují se spíše větší grily v cenové relaci kolem 5 tisíc korun. Vedou přitom ty na uhlí a plyn.Meziročně vzrostl zájem o nákup grilů online celkově o třetinu. Vzhledem k velikosti a cenové dostupnosti patří k top oblíbeným modelům elektrické grily, obdobný růst popularity však zaznamenávají i ty plynové. Průměrná cena nejoblíbenějších modelů se pohybuje kolem 7 tisíc korun za plynové grily.

Zobrazení Mřížka Seznam

8 položek

na stránce
Nastavit sestupný směr
Zobrazení Mřížka Seznam

8 položek

na stránce
Nastavit sestupný směr