Grilovací jehly

O produktu:

Grilovací jehly se hodí pro přípravu kusu masa vcelku. Maso se musí napíchnout co nejvíce na střed, aby se propeklo rovnoměrně. Grilovací jehly můžete otáčet ručně sami nebo si můžete pořídit grilovací jehly s motorkem. V případě, že zvolíte druhou variantu, nemusíte se o nic moc starat. Na druhou stranu, zapřísáhlí příznivci klasického grilování říkají, že přijdete o ten jedinečný pocit z grilování. Grilovací jehly můžete využít také k manipulaci s jednotlivými ingrediencemi nebo k přípravě lahodných špízů podle vaší fantazie.

Dělení:

Grilovací jehly na kličku


Jedná se o klasické jehly, na kterých je napíchnuto maso, případně jiné pokrmy. Na konci jsou osazeny kličkou s madlem. Při grilování kličkou sami otáčíte. Grilovací jehly mohou mít různou délku i tloušťku. Takto můžete grilovat i nad otevřeným ohněm za pomoci dvou stojanů.

Grilovací jehly s motorkem


Grilovací jehly s motorkem fungují na stejném principu jako mechanické jehly. U těchto jehel je třeba dávat pozor na nosnost motorku. Chystáte-li se na grilování drůbeže vcelku, postačí vám motorek o nosnosti do patnácti kilogramů. Na větší kusy masa musíte mít motorek o vyšší nosnosti. Velmi důležité je maso napíchnout přesně do středu jehly, aby se motorek nepřetížil. Grilovací jehly s motorkem jsou pohodlné a maso se na nich upeče rovnoměrně.

Teleskopické grilovací jehly


Teleskopické grilovací jehly jsou oblíbené pro svoji praktičnost. U některých modelů můžete grilovat třeba hned několik kuřat najednou.

Původ:

O původu grilování a příslušenství ke grilům existuje několik teorií. Pravda ale bude taková, že grilování se vyvinulo přirozeně spolu s tím, jak člověk ovládl umění lovu a zapálení ohně. K těm, kteří se hlásí o svůj podíl zásluh za vznik tohoto gastronomického odvětví, jsou Francouzi. Slovo barbecue údajně pochází z barbe-a-quene, nebo-li pečení od vousů po ocas.

Zajímavosti:


Věděli jste, že grilování má svoji vlastní univerzitu? V roce 2000 ji založil světoznámý odborník na grilování Steven Raichlen. Univerzita sídlí v luxusním letovisku Broadmoor v Colorado Springs ve Spojených státech. Televizní kanál Food Network, který se specializuje na gastronomii, ji označil jako „americký zážitek č. 1 ve světě grilování“.

Nelze najít produkty odpovídající výběru.