Ledová káva

Definice:

Ledová káva je studenou variantou kávy, která je vyhledávaná převážně přes horké měsíce. Ingredience jsou stejné jako u běžné kávy jen s tím rozdílem, že tato káva neprochází varem. Do této kávy můžeme přidat i kostky ledu či samotnou zmrzlinu.

Předem balená ledová káva je v několika zemích dostupná jako položka s potravinami, ale bez ledu. Ledová káva je také pravidelně dostupná ve většině kaváren.

Původ:

Ledová káva pochází z Alžírska, přibližně v roce 1840, byl popsán jako „originální ledová káva“. Byl připraven s kávovým sirupem a studenou vodou.

Ledové kávové nápoje, jsou dokumentovány v 19. století, často nazývané „café frappé“. Podobná je italská granita al caffè.

Káva vařená a chlazená ledem, zvaná „ledová káva“, se objevuje v nabídkách a receptech na konci 19. století.

Ledová káva byla popularizována marketingovou kampaní Joint Coffee Trade Publicity Committee of the United States v roce 1920. Později byla ledová káva prodávaná v řetězových restauracích jako Burger King, Dunkin Donuts a Starbucks.

Využití:

Zpříjemnit horké letní dny nam pomůže právě ledová káva. Také si můžeme zpříjemnit tento nápoj přidáním zmrzliny alebo čokoládovým, karamelovým nebo jiným sladkým sirupem.

Zajímavosti:

Co by se vám na ledové kávě nemuselo zamlouvat, je chuť. Pokud někdo standardně nepije double espresso, nebude na silnější chuť kávy navyklý. Může se vám proto zdát kyselejší či hořčí, jednoduše řečeno, nějaká jiná. A to dokonce i tehdy, když pijete kávu z vaší oblíbené pražírny. Samozřejmě, vše v první řadě záleží od samotných zrn a jejich pražení. Máte dvě možnosti. Zvyknout si nebo chvíli počkat, dokud se natopí led a káva se trochu rozředí.

Nelze najít produkty odpovídající výběru.