Sýry plátkové

Definice:

  Nejlepší recepty obsahující plátkový sýr.

Původ:

  O původu sýru vypráví mnoho legend. Ta řecká praví o sýru jako o daru od bohů. Podle ní vzal na sebe Aristaios, syn bohů, podobu ovčáka a odebral se na Zemi ukázat lidem přípravu sýra.

Využití:

  Domácí chléb zapečený s plátky sýra, česnekem, olejem a bylinkami

  •   chléb oválný bochníček
  •   plátkový sýr Milkana Classic
  •   4 stroužky česneku
  •   olivový olej
  •   hrst nasekané petrželky
  •   sůl a pepř

  Nasekaný česnek, petrželku, sůl a pepř smíchejte s olivovým olejem. Vrchní část chleba nakrájejte na způsob mřížky. Vyplňte ji plátkovým sýrem, potřete směsí olivového oleje a bylinek. Pečte v předehřáté troubě při 180°C dozlatova, asi 10 minut.

Zajímavosti:

  Sýry je vhodné uchovávat v nejspodnější části lednice, buď v originálních obalech nebo důkladně přetažené potravinářskou fólií. Před konzumací je vhodné sýry vyndat z lednice na cca 20 - 30 minut, a nechat je při pokojové teplotě. Po konzumaci je vhodné je opět řádně zabalit, /aby nedocházelo k jejich okorávání/ a vložit zpět do spodní části lednice. Při správné manipulaci sýry vydrží i 2 až 3 týdny po načnutí. Obecně platí pravidlo, čím je sýr tvrdší a déle zraje, tím déle vydrží. Velmi choulostivé jsou sýry čerstvé, s krátkou dobou zrání. Ty je pak potřeba zkonzumovat velmi rychle po načnutí (např. Mozzarella).

Nelze najít produkty odpovídající výběru.