Sýry plátkové

Definice:

  Nejlepší recepty obsahující plátkový sýr.

Původ:

  O původu sýru vypráví mnoho legend. Ta řecká praví o sýru jako o daru od bohů. Podle ní vzal na sebe Aristaios, syn bohů, podobu ovčáka a odebral se na Zemi ukázat lidem přípravu sýra.

Využití:

  Domácí chléb zapečený s plátky sýra, česnekem, olejem a bylinkami

  •   chléb oválný bochníček
  •   plátkový sýr Milkana Classic
  •   4 stroužky česneku
  •   olivový olej
  •   hrst nasekané petrželky
  •   sůl a pepř

  Nasekaný česnek, petrželku, sůl a pepř smíchejte s olivovým olejem. Vrchní část chleba nakrájejte na způsob mřížky. Vyplňte ji plátkovým sýrem, potřete směsí olivového oleje a bylinek. Pečte v předehřáté troubě při 180°C dozlatova, asi 10 minut.

Zajímavosti:

  Sýry je vhodné uchovávat v nejspodnější části lednice, buď v originálních obalech nebo důkladně přetažené potravinářskou fólií. Před konzumací je vhodné sýry vyndat z lednice na cca 20 - 30 minut, a nechat je při pokojové teplotě. Po konzumaci je vhodné je opět řádně zabalit, /aby nedocházelo k jejich okorávání/ a vložit zpět do spodní části lednice. Při správné manipulaci sýry vydrží i 2 až 3 týdny po načnutí. Obecně platí pravidlo, čím je sýr tvrdší a déle zraje, tím déle vydrží. Velmi choulostivé jsou sýry čerstvé, s krátkou dobou zrání. Ty je pak potřeba zkonzumovat velmi rychle po načnutí (např. Mozzarella).

Zobrazení Mřížka Seznam

20 položek

na stránce
Nastavit sestupný směr
Zobrazení Mřížka Seznam

20 položek

na stránce
Nastavit sestupný směr