Pomerančové limonády

Definice:

Limonáda je nápoj vyrobený z ovocné šťávy nasycený oxidem uhličitým

Využití:

Kdo nemá rád pomerančovou limonádu? Když ho ovoníte skořicí a přidáte perlivou vodu, máte zajímavý letní drink, který si skvěle vychutnáte nejen na snídani!

Na 4 – 4,5 l limonády
  • 2 kg pomerančů
  • 100 ml cukrového rozvaru (100 g cukru, 90 g vody)
  • 1 – 2 lžičky mleté skořice
  • Šťáva z 1 citrónu
  • Citrusy a máta na ozdobu
  • Led
Postup

Nejdříve si připrav cukrový rozvar. Do pánve nasyp cukr, skořici a přilij vodu. Na vysokém plamenu přiveď k varu a nech 4 – 5 minut bublat do sirupovité konzistence (opravdu stačí max. 5 minut, sirup nemusí být příliš hustý). Vzniknout by ti mělo kolem 100 ml sirupu. Nech zchladnout.

Pomeranče rozřízni napůl a odšťavni. Nejvíc šťávy z nich dostaneš vidličkou, ale na odšťavňovači při takovém množství je to přeci jen pohodlnější. Každopádně chceme z pomeranče dostat i hodně dužiny, aby byla limonáda hezky ovocná.

Do sklenice postupně nalij pomerančovou limonádu, cukrový rozvar se skořicí promíchaný se šťávu z citrónu a energicky zamíchej. Dolij vodou (můžeš použít i perlivou) do ¾ nádoby nebo podle chuti. Do sklenice můžeš přidat ještě citrusy nakrájené na plátky. Nakonec do sklenice vhoď 3 – 5 hrstí ledu.

Skleničky naplň ledem, citrusy, mátou a natoč do nich pomerančovou limonádu.

Nelze najít produkty odpovídající výběru.