Zázvorové limonády

Definice:

Limonáda je nápoj vyrobený z ovocné šťávy nasycený oxidem uhličitým

Využití:

Zázvor je přírodní lék, který se právě v období chřipek skvěle hodí k přípravě nápojů. Můžete z něj samozřejmě udělat čaj, ale i v zimních měsících se občas hodí limonáda. Až budete hostit více lidí, připravte jim příjemnou zázvorovou limonádu.

Hned na začátek je třeba podotknout, že uvedená množství v receptu jsou víceméně orientační. Zázvor je hodně aromatická až štiplavá ingredience a ne každému sedne. Zázvorová limonáda trošku pálí, použité množství zázvoru tedy záleží v zásadě na vaší chuti.

Některé recepty počítají až s 200 g zázvoru na 200 ml vody, což je opravdu "smrťácké" množství. My jsme zvolili jemnější variantu s uvedenými 60 g téměř na litr tekutiny. Taktéž si můžete přizpůsobit dobu výluhu a množství citronové šťávy. Množství medu (či jiného sladidla) berte také s rezervou a upravte si ho případně podle vašich návyků a chuti.

Suroviny (1 litr porce)

Na výluh:

  • voda 400 ml
  • med 2,5 lžíce
  • čerstvý zázvor 60 g
  • čerstvě vymačkaná šťáva z jednoho citronu

Na dolití:

  • kvalitní minerální nebo pramenitá voda s bublinkami podle chuti
Nelze najít produkty odpovídající výběru.