Konzervovaný hrách

Definice:

Konzervovany hrašek - zelený hrášek uložený pomočni metodou konzervace.Hrách se sklízí pro dlouhodobé skladování a snaží se co nejvíce chránit vitamíny a živiny. Konzervované produkty z mladých zrn (mléčná fáze zralosti), pokud jsou stále něžné a bohaté na cukr a vitamíny. Používají se speciální odrůdy hrachu. Na rozdíl od zralého hrášku (luštěniny) se zelený hrášek považuje za zeleninu. Potraviny v konzervách sestávají z 65-70% zrn a 30-35% náplně a obsahují hrášek, vodu, sůl a cukr, bez konzervačních látek.

Původ:

Konzervovaný hrách-Poprvé se hrách začal v Nizozemsku, později v 18. - 19. století a v celé Evropě. Jedinou rostlinou, která produkovala konzervovaný zelený hrášek v předrevolučním Rusku, byl Porechenský, a hlavně se vyvážel.

Využití:

Konzervovaný hrách-Zelený hrách je snad nejoblíbenějším konzervovaným jídlem. Koneckonců, tento produkt může být použit nejen jako příloha, ale také přidán do polévek, salátů a hlavních jídel. Pokud se vám nelíbí konzervy, nemějte strach. Zelený hrášek můžete vařit doma. Trvá trochu času. Tak, jak zachovat zelený hrách doma?

Tento recept je velmi jednoduchý. Kromě toho není zapotřebí mnoho produktů pro konzervování zeleného hrášku.

Takže pro přípravu budete potřebovat:

Zelený hrášek bez lusků.

Litr vody.

1,5 lžíce soli.

Čajová lžička kyseliny citronové.

1,5 lžíce cukru.

Jak vařit

Konzervovaný zelený hrách, recepty na vaření jsou dost jednoduché, chutné a sladké. V hrnci je třeba nalít předepsané množství vody a zapálit. Nalijte cukr a sůl. Když se roztok vaří, přidá se kyselina citronová. Poté musí být voda z ohně odstraněna. Marináda je připravena.

Zajímavosti:

Konzervovaný hrách-Kromě velkého množství dobře vyvážených bílkovin a snadno stravitelných sacharidů obsahuje konzervovaný hrášek velké množství draslíku, fosforu, železa a vitamínů. Je bohatý na vitamín B1, který posiluje nervový systém. Vláknina obsažená v zelenině snižuje hladinu cholesterolu v krvi, pomáhá odstranit toxiny z těla, zlepšuje gastrointestinální trakt a eliminuje zácpu. V hrachu nukleové kyseliny je poměrně hodně, což je pro tělo velmi užitečné. Kyseliny rostlinného odvozu jsou obzvláště užitečné: zvyšují regeneraci tkání, čímž prodlužují lidskou mládež. V zeleném hrášku jsou nukleotidy kombinovány s hořčíkem, což přispívá k jejich lepší absorpci.

Mimo jiné, zelený hrášek obsahuje vitamíny A, B2, PP. Vitamin B2 dodává buňky s energií, PP zlepšuje kardiovaskulární funkce

Zobrazení Mřížka Seznam

4 položek

na stránce
Nastavit sestupný směr
Zobrazení Mřížka Seznam

4 položek

na stránce
Nastavit sestupný směr