Sardinky

Definice:

Termíny sardinek a sardinky nejsou přesné, a to, co je míněno, závisí na oblasti. Spojené království je Sea Fish Industry Authority, například klasifikuje sardinky jsou mladí sardinky. Jedním kritériem navrhuje ryby kratší délku než 6 palců (15 cm) jsou sardinky. FAO / WHO normy Codex pro konzervované sardinky uvádí 21 druhů, které mohou být klasifikovány jako sardinky; FishBase, komplexní databáze informací o rybách, požaduje nejméně šest druhů „sardinky“, více než tucet jen „sardinky“ a mnoho dalších se dvěma základními názvy kvalifikované různými adjektivy.

Původ:

Na svátek svatého Antonína voní v Lisabonu v Portugalsku sardinky všude. Pokud byste se tam nedostali, s náhradním řešením přišel již geniální Napoleon. Pochopil, že konzervace některých rychle se kazících potravin je nutná, a tak vznikly první sardinky nakládané do oleje nebo rajčatové šťávy.

Využití:

Zkuste sardinky jednoduše zapéct na toast.

Sardinky bez oleje můžete jednoduše položit na ranní toast, posypat strouhaným sýrem ementálského typu a zapéci v rozehřáté troubě. Rychlou večeři připravíte na pánvi, stačí rozehřát olivový olej a osmahnout na něm cibulku a česnek, pak přidat sardinky v rajčatové šťávě a důkladně prohřát. Podávejte k oblíbeným, nejlépe celozrnným, těstovinám.

Zajímavosti:

Úzká balení sardinek v plechovce vedlo k jejich metaforické užívání názvu v popisu každé situaci, kdy lidé nebo objekty jsou přeplněné společně, například v autobuse nebo klubu. To byl také použit jako název dětské hry, kde jedna osoba kůže a každá další osoba, která najde skryté jeden zabalí do stejného prostoru jen jeden, dokud není vynechán, kdo se stane ten příští skrýt.

Nelze najít produkty odpovídající výběru.