Bonboniéry

Definice:

Obdarovávat dospělé je vždycky trochu věda. Je těžké vymyslet něco, co ještě nemají a sami si nekoupí. Pár takových věcí by se ale našlo. Bonboniéra je ozdobná krabice čokoládových bonbónů, ať už jednodruhových nebo jako kombinace více různých příchutí. Její historie spadá do 19 století a je blízce spjata s oslavou svátku Svatého Valentýna v Británii a USA. Francouzským slovem bonbonnière je pak myšlena historická nádoba na bonbóny (dražé) a jiné drobné sladkosti vyrobená často ze skla nebo porcelánu užívaná běžně v 18 a 19 století.

Původ:

Od samého počátku si jsou výrobci čokolád vědomi, jakou hodnotu má vzhled čokolády na pultech. Ve Francii přišly v roce 1780 do módy ty nejdokonaleji vypracované bonboniéry, krásně malířsky zdobené, s komplikovanými reliéfními plaketami a posázené polodrahokamy. Britské bonboniéry nebyly tak nápadné. Byly na nich zobrazeny sentimentální kresby, které byly v době, kdy se bonboniéry objevily na trhu, nesmírně moderní.

i

První ozdobné barevné krabice s čokoládovými bonbóny se objevily roku 1861 v Británii k příležitosti svátku svatého Valentýna. Vyráběla je firma Cadbury, původně zaměřená na obchod s čajem, kterou od otce převzali bratři Richard a George Cadbury a převedli na čokoládovnu.

V roce 1915 se pak objevila i další varianta bonboniéry, tzv. ballotin malé elegantní papírové balení, které mělo chránit čokoládové pralinky. Šlo o vynález manželky belgického čokolatéra Jeana Neuhause, Luisy Agostini. Jeho dědeček, lékárník Jean Neuhaus, chtěl původně zlepšit poživatelnost svých léčiv tím, že je obaloval do čokolády, jeho vnuk pak tuto myšlenku rozšířil a vynalezl čokoládové bonbóny s měkkou náplní, dnes známé jako pralinky.

Využití:

Bonboniéry je dárek vhodný pro každou příležitost, ať už jde o svátek, narozeniny, o malou pozornost, jen tak pro radost, omluvu, poděkování nebo Vánoce. Darujte kvalitu a vynikající chutě ve vkusném designu, kterým okouzlíte své blízké, přátele, kamarády, kolegy z práce a všechny, kterým se chystáte udělat radost.

Zajímavosti:

Nejdražší bonboniéra na světě

Le Chocolate je bonboniéra, která je zdobena modrými a žlutými diamanty ze světoznámého klenotnictví Simons Jewelers company. Krabička s čokoládou vás vyjde na 40 milionů korun.

Zobrazení Mřížka Seznam

Produkty 1-24 z 174

Stránka
na stránce
Nastavit sestupný směr
  1. La Suissa Grace 215g
    Akční cena 225,60 Kč Běžná cena 282,00 Kč
Zobrazení Mřížka Seznam

Produkty 1-24 z 174

Stránka
na stránce
Nastavit sestupný směr